Naša priča - Green People

Green People - pionirski brend organske kozmetike osnovan 1997.g., danas britanski tržišni lider certificiranih organskih proizvoda za njegu lica i tijela...

Sandra i Charlotte Priča je počela posve slučajno, s jednom mamom koja je samo htjela pomoći svojem djetetu koje je patilo od iznimno osjetljive kože i kožnih alergija. Charlotte, mama, otkrila je da Sandra, 2-godišnja kćerkica, reagira na kemikalije iz sredstava za osobnu njegu i održavanje kućanstva.

Službena medicina je ponudila kortikosteroide, no Charlotte nije htjela dijete izložiti tako agresivnim sredstvima. Odlučila je da Sandru njeguje prirodnim preparatima, no tada je otkrila da čak i kozmetika koja se naziva prirodnom može sadržavati do 99,9% sitetskih sastojaka.

Charolotte kaže: "Tada sam shvatila da smo djeca kemijskog doba, da se umjetne kemikalije nalaze posvuda i da će to, zajedno s lošim prehrambenim navikama, duboko utjecati na naše živote."

Jeste li znali:

  • 1 od 4 čovjeka pati od pretjerano osjetljive kože i alergija
  • 100.000 tona umjetnih kemikalija koristi se godišnje u proizvodi tkz. prirodne i organske kozmetike
  • do 60% sastojaka preparata nanešenih na kožu može se apsorbirati kroz nju
  • sintetski sastojci naneseni na kožu zaobilaze jetru i mogu se naći direktno u krvotoku - to je na neki način štetnije od umjetnih dodataka koje u organizam unesemo hranom
  • za mnoge od tih sastojaka se zna da su štetni kada su izolirani
  • sintetičke kemikalije akumuliraju se u tijelu, pohranjeni u organima i masnom tkivu, te mogu izazvati koktel efekt koji se očituje ekcemima, alergijama i imunološkim poremećajima

 

Charlotte je osmislila prirodne proizvode za njegu dječje kože, te je, fascinirana rezultatima koje je postigla kod malene Sandre odlučila svoje otkriće podijeliti sa cijelim svijetom, i tako je nastao Green People.

"Sa iskustvom medicinske sestre, poznavanjem biljne medicine te više od 11 godina iskustva u farmaceutskoj industriji, odlučila sam nešto poduzeti", kaže Charlotte.

 

1997: Green People počeci

 

Ono što je uslijedilo je nekoliko godina intenzivnog razvoja proizvoda, kada je Green People pomalo dobivao svoj sadašnji oblik. No, do 1997., Green People proizvodi su se nalazili na policama većine malih, nezavisnih trgovna zdrave hrane i prirodne kozmetike u Britaniji.

Ti prirodni proizvodi bez parabena i alkohola uskoro su postali popularni među onima koji su nastojali živjeti život oslobođen štetnih kemikalija u hrani i proizvodima za osobnu njegu.

Od samog početka, Charlotte je obećala da u svojim proizvodima neće koristiti štetne i agresivne sastojke poput alkohola (koji tako vole njemački proizvođači prirodne kozmetike), SLS-a, parabena, ftalata, petrokemisjkih proizvoda te sintetskih boja i mirisa.

Umjesto njih našla je prirodne i organske sastojke kao alternativu agresivnim sintetskim sastojcima, te stvorila niz super koncentriranih, visoko učinkovitih proizvoda za njegu, koji su istovremeno prema koži izuzetno blagi. Od samog početka organska eterična ulja bila su ključna u formulaciji proizvoda: ona nisu samo zamjenila sintetske mirise već su i imala funkcionalno djelovanje u proizvodima. Za one sa najosteljivijom kožom formulirana je linija Neutral, bez eteričnih ulja, i sa vrlo blagim sastojcima.

 

1999: pionirska uloga - certificiranje proizvoda od strane Soil Association

1997. Charlotte je pristupila udruzi Soil Association kako bi ih potaknula da formiraju standarde za organske proizvode za njegu i zdravlje. 1999. pozvana je da bude dio odbora za formiranje prvih standarda za organske proizvode za njegu. Charlotte je na taj način, kasnije i uz pomoć kolege Iana Taylora, igrala važnu ulogu u postavljanju standarda organske kozmetike.

Green People su istinski pioniri organske ljepote zbog visokog postotka sastojaka u svojim proizvodima, te bez prisustva sintetskih sastojaka u istima. Preko 100 proizvoda je certificirano od strane certifikacijskih kuća: The Soil Association (2002), Organic Food Federation (2003) i EcoCert (2009).

Nakon 15 godina, sa bogatim znanjem i iskutvom, nudimo cijeli rang proizvoda za cijelu obitelj te za posebna kožna stanja. Naši proizvodi su formulirani sa preko 90% aktivnih sastojaka kako bi zaštitili, nahranili, obnovili i vratili koži ravnotežu.

 

Misija

Naša misija je promovirati organski stil života i osigurati korisnicima visoko kvalitetne, nježne, organske i učinkovite proizvode.

Podržavamo dobrotvorne organizacije povezane sa zdravstvenim i ekološkim pitanjima.

 

Etika

Green People se obvezuje da će nuditi proizvode koji su kvalitetni, učinkoviti, nježni i organski.

I dalje ćemo težiti izvrsnosti, kreativnosti i inovativnosti, bez da kompromitiramo kvalitetu naših proizvoda.

Ni jedna naša formulacija niti proizvod nisu bili niti će ikada biti testirani na životinjama. Većina naših proizvoda je registrirana od strane udruge Vegan Society. Svi naši proizvodi su odobreni od udruge Vegatarian Society.

Vjerujemo da potrošaći imaju pravo znati što se točno nalazi u proizvodima koje koriste stoga objavljujemo točan sastav naših formulacija.

Podržavamo dobrotvorne organizacije povezane s brigom za okoliš, te svake godine 10% netto profita darujemo takvim organizacijama.

Green People tim je mala grupa predanih ljudi koji rade zajedno za zdraviju budućnost i manje zagađen svijet.

 

Učitavanje...